Agility

Agility er en sjov måde, at lave samarbejde med sin hund på.

Agility bygger på glæde og glad samvær med hunden, hvor man øver sig i at få hunden til at passere forskellige typer af forhindringer på en bane på kortest mulig tid.

Hunden løber banen uden line på og man løber selv med og må undervejs bruge både ord, lyde og fagter for at opmuntre hunden gennem hele banen.

Agility trænes udelukkende med positive og moderne træningsmetoder, der tager udgangs punkt i hundens evt. race og sind.

Agility er ikke kun sjovt men også en fysisk krævende sport for din hund, derfor er der bl.a. krav til din hunds alder og temperament. Agilityhunde skal være udvokset før de udsættes for øvelser der belaster hunden fysisk.

Som opstart på agility kan der trænes mange forskellige øvelser, som lærer hund og fører at samarbejde. Hunden lærer at arbejde selvstændigt, men styret af sin fører.

Under agilitytræningen arbejder hunden uden snor og det er derfor en forudsætning, at hunden er under førerens kontrol og at den accepterer andre hunde, som arbejder samtidig med den.

I agility er det ikke kun hunden der trænes, men lige så meget hundeføreren- Kunsten/udfordringen er at lære at vejlede sin hund under gennemløbet, således at hunden ikke er i tvivl. Dette kræver overblik hos føreren samt indlæring af tegn og skift.

Kunsten i agility er, at man selv løber den kortest mulige strækning uden at miste styringen af hunden.

Træningen består af forskellige deløvelser, hvor man træner på bestemte forhindringer eller sammensætninger af disse.

Indimellem opstilles der hele baner som trænes igennem og hvor holdet giver feedback til hinanden og mulige alternative løsninger afprøves.

Hunden skal være 1 år for at kunne deltage i agility og en grundlæggende lydighed skal være på plads. Hunden skal være sund og rask, mentalt stabil og i god form.

Bliver man bidt af det, er der også mulighed for at komme ud og konkurrere.

Vi træner fortrinsvis på hverdagsaftener om sommeren og i vinterhalvåret trænes der i weekenden.

 Hvis du ønsker at gå til agility kan du kontakte os via nedenstående formular.

## FORM:8 ##

Kontakt agility

 
  
 
Agilityerfaring


Lydighedserfaring

 


Nyheder

Sponsorer