Kennelhoste

By | 11. januar 2019

Kennelhoste

Der er den tid på året hvor risikoen for kennelhoste er størst, og vi har i øjeblikket også enkelte hunde som er ramt, derfor denne beskrivelse af hvordan i skal forholde jer til det i OCH.

Kennelhoste er meget smittefarlig og er en række forskellige virus og infektions sygdomme, nogle af disse er dækket af vaccine, andre er ikke, man kan derfor ikke vide sig helt sikker selvom hunden har modtaget vaccine.

Symptomer på kennelhoste er først og fremmest en begyndende tør hoste, forklarer Lotta Möller der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. Hosten vil sidenhen tage til, og hundeejere, som ikke er bekendt med sygdommen, kan meget vel blive nervøse for, at hunden har fået noget galt i halsen. Hosteanfaldene kan ende i opkast og manglende ædelyst. Men selvom det kan virke voldsomt, så er kennelhoste ikke farligt.

Hvis hunden får kennelhoste

 Alle typer af hunde kan blive ramt af kennelhoste. Bliver en hund smittet, så har Agria Dyreforsikring følgende gode råd til ejeren:

  • Den store risiko for smitte betyder, at man bør holde sin hund isoleret fra andre hunde i perioden med sygdom. Lad den blive hjemme fra vanlige aktiviteter som fx. hundetræning.
  • Det er en god idé med korte gåture ned under sygdomsperioden, så hunden er så lidt ude i kulden som muligt. Lad den slappe af hjemme i varmen i stedet.
  • Hold øje med hundens temperatur. Hvis den får feber, tag kontakt til dyrlægen. Hundens normaltemperatur ligger mellem 37,5-39. I nogle tilfælde vil dyrlægen udskrive medicin, der mindsker hundens gener og fremskynder helingsprocessen.
  • Blødgør eventuelt hundens mad, så det glider lettere ned.
  • Man kan lade hunden vaccinerer mod kennelhoste, men da sygdommen stammer fra forskellige virus- og bakterieinfektioner, så er det svært at opnå en komplet beskyttelse

Så hvis din hund viser tegn på kennelhoste, så hold den væk fra træning med det samme og indtil den igen er symptomfri.

Med venlig hilsen

Bestyrelsen i Och